NOVOSTI

 

ANUR HASKIĆ

 

NovoOglas

Anur Haskić je počeo trenirati fudbal 2015. godine u Akademiji fudbala "Sporting" gdje je od samog početka postizao zapažene rezultate. Polovinom 2019. godine je prešao na poziv u FK Olimpik. Igra poziciju centralnog veznog igrača sa brojem 10. Učestvovao je na raznim turnirima po Bosni i Hercegovini (Kanton Sarajevo, Bijeljina, Zenica, Tuzla, Mostar, Vitez) gdje je većinom osvajao medalje i nagrade za najboljeg strijelca ili igrača. Učestvovao je i na međunarodnim turnirima koji su se održavali u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Ono što se može izdvojiti je nagrada za najboljeg igrača Tango lige 2018. godine, zatim najbolji strijelac na Bosna Union Kupu 2018. godine, kao igrač Kantonalne lige sa 17 ostvarenih pogodaka i 15 asistencija. Ali ipak najvažnije i njemu najdraže je poziv u oktobru mjesecu 2019. godine od strane selektora Ediba Hadžialagića za reprezentaciju KS, gdje je sa ostalim igračima iz raznih klubova učestvovao na turniru u Ljubljani.

 

 

ARIAN KADIĆ

 

NovoOglas

Arian Kadić je učenik VII 3 razreda Osnovne škole "Aleksa Šantić" te dugogodišnji član jednog od najtrofejnijih plivačkih klubova u BiH "Sport Time". Plivanjem se aktivno bavi 6 i pol godina, pa se slobodno može reći da je praktički pola svog života "proveo u vodi". Učestvovao je i pobjedjivao na velikom broju državnih i međunarodnih takmičenja na kojima je do danas osvojio preko 150 medalja od čega većinu zlatnih, te barem desetak prestižnih nagrada za najuspješnijeg plivača u kategoriji. Arian je aktuelni državni prvak u brojnim disciplinama, a posebno se ističe u prsnom i mješovitom stilu. Uz svakodnevne školske obaveze, koje Arian uspješno ispunjava te trenažni angažman, koji podrazumijeva 9 treninga sedmično, Arian se nada velikoj plivačkoj karijeri i skorom postavljanju novih državnih rekorda.

 

 

EMA ČEBO

 

NovoOglas

01. 12. 2019. godine u Zagrebu je održan "Jastreb Kup Veleposlanika Republike Koreje - Festival Taekwondoa". Na takmičenju su nastupila 723 takmičara, 51 klub iz pet država. Na ovom međunarodnom takmičenju Ema Čebo, učenica JU OŠ "Aleksa Šantić", kao članica TKD "Željezničar" osvojila je, u kategoriji do 47 kg, drugo mjesto (srebrnu medalju). Nastupila je i u timskoj borbi, ispred svoga kluba, pri čemu je osvojila sa kolegicama iz kluba također drugo mjesto ( srebrnu medalju).

 

ZANA VAZDA

 

NovoOglas

Zana Vazda učenica je osmog razreda naše škole i odličan je đak. Posebno se ističe u svim školskim aktivnostima, nesebično pomaže drugima, te je veoma omiljena u društvu svojih drugara. Ali, njena najveća ljubav je ples. Pored školskih obaveza pronalazi vrijeme i redovno trenira ples Hip-hop. Koliko ljubavi i pažnje poklanja svom hobiju i koliko je uspješna u tome pokazuju i nedavni uspjesi u Njemačkoj na takmičenju IDO HIP HOP WORLD CHAMPIONSHIP. Tamo se naša Zana plasirala na izvrsno 9. mjesto od ukupno 3300 učesnika iz 35 država.

 

 

MELA RESIĆ

 

NovoU subotu, 14.10.2017. i nedjelju, 15.10.2017.godine u organizaciji Plesnog kluba Astorija, u Sarajevu je održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u Latinoameričkim plesovima. Na pomenutom takmičenju, u takmičarskoj kategoriji "Pioniri 1" - pojedinačna konkurencija, učestvovala je i učenica Osnovne škole „Aleksa Šantić“ Mela Resić IV-5, te osvojila 1. mjesto, čime je postala Državni prvak u latinoameričkim plesovima.

 

AJNA RESIĆ

 

NovoU subotu, 14.10.2017. i nedjelju, 15.10.2017.godine u organizaciji Plesnog kluba Astorija, u Sarajevu je održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u Latinoameričkim plesovima. Na pomenutom takmičenju, u kategoriji "Cicibani", učestvovala je i učenica Osnovne škole „Aleksa Šantić“ Ajna Resić II-4, te osvojila 3. mjesto.

 

EMA KURIĆ

 

NovoOglas

U subotu, 14.10.2017. i nedjelju, 15.10.2017.godine u organizaciji Plesnog kluba Astorija, u Sarajevu je održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u Latinoameričkim plesovima. Na pomenutom takmičenju, u kategoriji „Formacija početni“ učenica Ema Kurić IV-5 osvojila je 1. mjesto.