NOVOSTI

 

AJNA MALJANOVIĆ

 

NovoOglas

Ajna je aktivna članica KRG Victoria iz Sarajeva od 01.02.2014. godine i takmičarka A programa. Prošla je sve selekcije reprezentacije do predjuniora i potencijalna je reprezentativka Bosne i Hercegovine. Perspetktivni je sportista Kantona Sarajevo. Ostvarila je niz zapaženih rezultata i osvajač je više od stotinu medalja na međunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu:

na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine koje je održano u Vogošći 2020.godine je osvojila drugo mjesto ( rekvizit lopta), treće mjesto (rekvizit vijača) i treće mjesto (rekvizit obruč);

na kantonalnom prvenstvu održanom u Vogošći u septembru 2021. godine je osvojila drugo mjesto (rekvizit čunjevi);

na internacionalnom takmičenju održanom u Bugarskoj u septembru 2021. je osvojila prvo mjesto u rekvizitu čunjevi i treće mjesto u rekvizitu lopta. posebno priznanje i pehar za najperspektivniju takmičarku turnira Queen Aida, Bugarska;

na intrenacionalnom takmičenju Golden Cup Lokomotiva Bugarska 2 zlatne medalje (rekviziti lopta i obruč);

na intrenacionalnom takmičenju u Ljubljani drugo mjesto ( rekvizit lopta) pirueta kup prvo mjesto (rekvizit vijača) i prvo mjesto (rekvizit čunjevi);

Victoria Cup Sarajevo drugo mjesto rekvizit lopta i drugo mjesto (rekvizit čunjevi);

Visoko Cup zlatna i srebrena medalja ( rekvizit lopta i čunjevi).

 

 

DALIJA AJANOVIĆ

 

NovoOglas

Dalija Ajanović je učenica IV-4 razreda. Odlična je učenica i najviše voli matematiku. Ritmičku gimnastiku trenira od 2018. godine. Učestvovala je na mnogim internacionalnim takmičenjima kako u inostranstvu tako i u Bosni i Hercegovini. Posebno je ponosna na uspjeh koji je ostvarila u Bugarskoj, u septembru ove godine, i to 2 zlatne medalje u A kategoriji bez rekvizita i sa rekvizitom lopta. Također dobar plasman je ostvarila i na Kantonalnom prvenstvu 2021. godine i to drugo mjesto u A kategoriji, rekvizit lopta. U 2021. godini proglašena je za perspektivnu takmičarku kluba „KRG Victoria“. Ukupan broj osvojenih medalja je 20.

 

HENA AHMETSPAHIĆ

 

NovoOglas

Hena je aktivna članica kluba "KRG Victoria", Sarajevo od 2014. godine. Perspektivna reprezentativka A programa raprezentacije Bosne i Hercegovine. Uspješno je realizovala i prešla sve selekcije do prejuniora u A programu. Takmičarka i osvajačica je mnogobrojnih medalja i odličja A programa. Henini zapaženi rezultati na međunarodnim turnirima van i unutar Bosne i Hercegovine su:

u 2020. godini je imala dva nastupa za reprezentaciju;

u 2021. godini imala je jedan nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine;

na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine 2020. godine osvojeno drugo mjesto u rekvizitu lopta (Vogošća);

osvojeno drugo mjesto u rekvizitu obruč na državnom prvenstvu Bosne I Hercegovine 2020. godine (Vogošća);

osvojeno drugo mjesto u ukupnom plasmanu na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine 2020. godine (Vogošća);

drugo mjesto na Kantonalnom prvenstvu u rekvizitu čunjevi 2021. godine;

prvo mjesto u rekvizitu obruč osvojeno na Željo kupu 2021. godine (Visoko);

prvo mjesto u rekvizitu čunjevi osvojeno na Željo kupu 2021. godine (Visoko);

osvojeno drugo mjesto u rekvizitu lopta na Victoria kupu 2021. godine (Sarajevo);

osvojeno drugo mjesto u rekvizitu čunjevi na Victoria kupu 2021. godine (Sarajevo);

na Internacionalnom nivou, osvojeno prvo mjesto u rekvizitu čunjevi Queen Aida, Bugarska (Haskovo) 2021. godine;

prvo mjesto u rekvizitu lopta na turniru Queen Aida, Bugarska (Haskovo) 2021. godine;.

prvo mjesto i osvojen pehar za najuspješniju takmičarku u višeboju za takmičarke A programa 2007. godište, Queen Aida, Haskovo (Bugarska).

 

 

ELDIN HODŽIĆ

 

NovoOglas

Hodžić Eldin je učenik osmog razreda OŠ "Aleksa Šantić", takmičar bokserskog kluba "Novi Grad" i pionirski reprezentativac BiH u boksu. Učestvovao je na mnogobrojnim kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim bokserskim turnirima i prvenstvima. Eldin je osvojio srebrenu medalju na međunarodnom turniru "Zvonko Vulin" u Zrenjaninu, Srbija. Predstavljao je BiH na Evropskom prvenstvu za pionire u avgustu 2021. godine. U nizu osvojenih medalja ističe se zlatna medalja na upravo završenom državnom prvenstvu BiH čime je ostvario plasman za učešće na Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

 

 

ANUR HASKIĆ

 

NovoOglas

Anur Haskić je počeo trenirati fudbal 2015. godine u Akademiji fudbala "Sporting" gdje je od samog početka postizao zapažene rezultate. Polovinom 2019. godine je prešao na poziv u FK Olimpik. Igra poziciju centralnog veznog igrača sa brojem 10. Učestvovao je na raznim turnirima po Bosni i Hercegovini (Kanton Sarajevo, Bijeljina, Zenica, Tuzla, Mostar, Vitez) gdje je većinom osvajao medalje i nagrade za najboljeg strijelca ili igrača. Učestvovao je i na međunarodnim turnirima koji su se održavali u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Ono što se može izdvojiti je nagrada za najboljeg igrača Tango lige 2018. godine, zatim najbolji strijelac na Bosna Union Kupu 2018. godine, kao igrač Kantonalne lige sa 17 ostvarenih pogodaka i 15 asistencija. Ali ipak najvažnije i njemu najdraže je poziv u oktobru mjesecu 2019. godine od strane selektora Ediba Hadžialagića za reprezentaciju KS, gdje je sa ostalim igračima iz raznih klubova učestvovao na turniru u Ljubljani.

 

 

ARIAN KADIĆ

 

NovoOglas

Arian Kadić je učenik VII 3 razreda Osnovne škole "Aleksa Šantić" te dugogodišnji član jednog od najtrofejnijih plivačkih klubova u BiH "Sport Time". Plivanjem se aktivno bavi 6 i pol godina, pa se slobodno može reći da je praktički pola svog života "proveo u vodi". Učestvovao je i pobjedjivao na velikom broju državnih i međunarodnih takmičenja na kojima je do danas osvojio preko 150 medalja od čega većinu zlatnih, te barem desetak prestižnih nagrada za najuspješnijeg plivača u kategoriji. Arian je aktuelni državni prvak u brojnim disciplinama, a posebno se ističe u prsnom i mješovitom stilu. Uz svakodnevne školske obaveze, koje Arian uspješno ispunjava te trenažni angažman, koji podrazumijeva 9 treninga sedmično, Arian se nada velikoj plivačkoj karijeri i skorom postavljanju novih državnih rekorda.

 

 

EMA ČEBO

 

NovoOglas

01. 12. 2019. godine u Zagrebu je održan "Jastreb Kup Veleposlanika Republike Koreje - Festival Taekwondoa". Na takmičenju su nastupila 723 takmičara, 51 klub iz pet država. Na ovom međunarodnom takmičenju Ema Čebo, učenica JU OŠ "Aleksa Šantić", kao članica TKD "Željezničar" osvojila je, u kategoriji do 47 kg, drugo mjesto (srebrnu medalju). Nastupila je i u timskoj borbi, ispred svoga kluba, pri čemu je osvojila sa kolegicama iz kluba također drugo mjesto ( srebrnu medalju).

 

ZANA VAZDA

 

NovoOglas

Zana Vazda učenica je osmog razreda naše škole i odličan je đak. Posebno se ističe u svim školskim aktivnostima, nesebično pomaže drugima, te je veoma omiljena u društvu svojih drugara. Ali, njena najveća ljubav je ples. Pored školskih obaveza pronalazi vrijeme i redovno trenira ples Hip-hop. Koliko ljubavi i pažnje poklanja svom hobiju i koliko je uspješna u tome pokazuju i nedavni uspjesi u Njemačkoj na takmičenju IDO HIP HOP WORLD CHAMPIONSHIP. Tamo se naša Zana plasirala na izvrsno 9. mjesto od ukupno 3300 učesnika iz 35 država.

 

 

MELA RESIĆ

 

NovoU subotu, 14.10.2017. i nedjelju, 15.10.2017.godine u organizaciji Plesnog kluba Astorija, u Sarajevu je održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u Latinoameričkim plesovima. Na pomenutom takmičenju, u takmičarskoj kategoriji "Pioniri 1" - pojedinačna konkurencija, učestvovala je i učenica Osnovne škole „Aleksa Šantić“ Mela Resić IV-5, te osvojila 1. mjesto, čime je postala Državni prvak u latinoameričkim plesovima.

 

AJNA RESIĆ

 

NovoU subotu, 14.10.2017. i nedjelju, 15.10.2017.godine u organizaciji Plesnog kluba Astorija, u Sarajevu je održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u Latinoameričkim plesovima. Na pomenutom takmičenju, u kategoriji "Cicibani", učestvovala je i učenica Osnovne škole „Aleksa Šantić“ Ajna Resić II-4, te osvojila 3. mjesto.

 

EMA KURIĆ

 

NovoOglas

U subotu, 14.10.2017. i nedjelju, 15.10.2017.godine u organizaciji Plesnog kluba Astorija, u Sarajevu je održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u Latinoameričkim plesovima. Na pomenutom takmičenju, u kategoriji „Formacija početni“ učenica Ema Kurić IV-5 osvojila je 1. mjesto.